به گزارش راهبرد معاصر؛ مقادیر تجمعی بارشهای پیش بینی شده در نیمه اول اردیبهشت در سطح کشور تعیین شده است، براین اساس وقوع بارش در هفته اول برای نواحی واقع در نوار شمالی، شمال غرب، غرب، جنوب غربی و بخشهایی از مرکز کشور پیش بینی شده است که در استانهای البرز، تهران، مازندران، مرکزی، لرستان، خوزستان، چهار محال و بختیاری، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، خراسان شمالی و خراسان رضوی میتواند با ریسک وقوع سیلاب همراه باشد.
وقوع بارش با توجه به چشم انداز پیش بینی شده برای هفته دوم (۱۳ تا ۱۹ اردیبهشت) در نواحی شمال، شمال غرب، غرب و بخشهایی از مرکز کشور مورد انتظار است.
بارشها در مناطق غربی و نیز نواحی البرز میانی قابل ملاحظه پیش بینی شده است.
همچنین بر اساس آخرین آمار ارائه شده درخصوص میزان بارشها نیز باید گفت که از اول مهرماه تا هفتم اردیبهشتماه میزان بارشها نسبت به سال گذشته در زمان مشابه ۱۰ رصد منفی و نسبت به میانگین ۱۱ ساله ۴۱ درصد مثبت و نسبت به میانگین ۵۱ ساله ۳۲ درصد مثبت بوده است.
میزان بارشها در حوضه دریای خزر نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد منفی، در حوضه خلیج فارس و دریای عمان ۱۹ درصد منفی، در حوزه قره قوم سه درصد منفی و در حوضه دریاچه ارومیه ۳۰ درصد منفی بوده است. این آمار برای دو حوضه فلات مرکزی و حوضه مرزی شرقی مثبت بوده و میزان بارشها در این حوضه هر کدام به ترتیب شش و ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته مثبت بوده است.